top of page
Dementie.jpg

Contact, aandacht en aanraking is voor ieder mens belangrijk.
Voor veel ouderen geldt dat zij in hun sociale leven een tekort aan aanraking kunnen ervaren. 

Aanraking is in onze westerse wereld geen alledaagse gewoonte, terwijl er zeker voor ouderen de behoefte bestaat aan een zachte en liefdevolle aanraking. Het kan veel rust, veiligheid en geborgenheid brengen.

Massage werkt door de rustige, helende kracht van de aanraking. De aanraking vormt het meest directe contact zonder woorden van de ene mens met de andere. 
Massage geeft daardoor een bijzondere, wonderlijke, helende kracht en kan de kwaliteit van leven verhogen.

Naar mate men ouder wordt, worden de spieren, over het algemeen, stijver. Hierdoor kan bewegen moeilijker worden.
Een massage voor ouderen is een met name ontspannende massage die vooral ten doel heeft reumatische klachten, kramp en algehele stijfheid te doen afnemen. 
Regelmatige massage zorgt ervoor dat teveel aan afvalstoffen gemakkelijker wordt afgevoerd en de beweeglijkheid wordt verbeterd, het zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en de huid.
De massage biedt de mogelijkheid om de spieren soepeler te houden en de flexibiliteit van het lichaam te blijven stimuleren. 

MASSAGE VOOR OUDEREN

Ik zal altijd rekening houden met individuele wensen, met ieders algehele conditie, eventuele bewegingsbeperkingen en conditie van de huid. 
Er kan gekozen worden voor een gehele massage, voor een deelmassage zoals een voetmassage of een massage van hoofd, nek en schouders. 
Alle massages zijn gebaseerd op rust en afstemming van de door gewenste druk en kracht. Ik werk met prettig ruikende oliën op natuurbasis.

 

Ook cliënten die permanent op bed liggen en weinig respons geven, hebben baat bij mijn massages.
Door de aanraking wordt in het lichaam het hormoon oxytocine aangemaakt, waarvan aangetoond is, dat het een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft.

 

De massage voor ouderen kan vrijwel in alle woonomstandigheden plaats vinden. Ik kom aan huis, in woon-zorgcentra, verzorging-/en verpleeghuis en/of revalidatiecentra.
De massage kan rechtop, zittend in een stoel of rolstoel gegeven worden, maar kan ook, voor mensen die bijvoorbeeld bedlegerig zijn, in bed worden toegepast.
Wilt u liever een massage met de kleding aan? Kies dan voor een stoelmassage, deze wordt over de kleding heen gegeven.
Natuurlijk is een behandeling in mijn praktijk ook mogelijk.

 

De tarieven voor een massagebehandeling en de reiskosten staan vermeld bij TARIEVEN.

 

Een massage is ook leuk om eens als cadeau aan te bieden, kijk bij de mogelijkheden voor een massage-cadeaubon!

bottom of page