top of page

Veel mensen voelen zich dagelijks moe. Dit is deels het gevolg van de huidige, drukke maatschappij, maar er kan ook iets anders aan de hand zijn.

 

“Al zo lang ik me kan herinneren ben ik moe. Ik heb verschillende dingen geprobeerd zoals: acupunctuur,  alternatieve therapie,  ijzertabletten, vitamine c, multivitaminen slikken etc. Maar niets helpt.
Klachten die ik heb zijn onder andere vaak ziek zijn (regelmatig grieperig), vaak koud, concentratie en geheugenproblemen. Ik heb nergens zin in, op visite gaan is me al te veel.
Waarom ben ik altijd zo moe?”
 


VERMOEIDHEID

Iedereen is wel eens moe. Bijvoorbeeld na een dag hard werken, na een nacht doorhalen, wanneer je uitgaat of na een doorgemaakte griep of andere ziekte. Deze vermoeidheid is te verklaren, de oorzaak is gemakkelijk te vinden.
Onverklaarbare vermoeidheid komt steeds vaker voor. Mensen hebben het gevoel altijd maar moe te zijn. Sommige van deze mensen blijven ondanks hun vermoeidheid stug doorgaan met hun levensstijl, anderen zijn zo moe dat zij zich niet meer in staat voelen om ook maar iets te ondernemen. Zij trekken zich terug en brengen hun dagen in bed of op de bank door.

ALTIJD MOE

WAARDOOR KUN JE LANGDURIG VERMOEID ZIJN?

Langdurige vermoeidheid kan zowel een lichamelijke oorzaak als een psychische oorzaak hebben.


WANNEER NAAR DE DOKTER MET VERMOEIDHEID?

Wanneer je langdurig vermoeid bent is een bezoek aan de huisarts altijd aan te raden. Langdurige vermoeidheid kan ook wijzen op een ernstige ziekte. Een huisarts kan uitzoeken of laten uitzoeken waar de vermoeidheid vandaan komt en kan nagaan of je medische of psychische zorg nodig hebt.


WAT KAN MASSAGE VOOR JE BETEKENEN?

Zijn er geen direct aanwijsbare oorzaken, dan is een massage wellicht iets voor jou.
Een massage ontspant en heeft een stimulerende werking. Je merkt dat je minder vermoeid bent en nieuwe energie krijgt. Het kan bovendien pijn verminderen en heeft invloed op de stofwisseling en doorbloeding van je lichaam.

Wil je meer weten of een massage iets voor jouw kan betekenen, neem dan contact op.

bottom of page