top of page
Verwendag 10-2-2015 4.jpg

En dan krijg je de diagnose Kanker …
 
Je bent enige tijd geleden bij de huisarts geweest met wat (vage) klachten. Voor alle zekerheid heeft de arts je doorgestuurd naar het ziekenhuis ...


Tja en dan kom je in een molen met allerlei onderzoeken terecht, bloedafname, een punctie, een MRI-scan en andere onderzoeken die voor een juiste diagnose van toepassing kunnen zijn. En dan zit je bij de arts voor de uitslag en krijg je de diagnose waar je al bang voor was.
Je hebt kanker. 

Een stilte, tranen, ongeloof … De arts gaat uitleggen welke vorm van kanker, in welk stadium en wat hun voorstel tot behandeling is. Gelaten laat je het over je heen komen.
Je zit vol met vragen, maar je kan het niet meer goed verwoorden. Lamgeslagen … en nu.
Je gaat naar huis. Je leeft de eerste dagen in een roes, er komt zoveel op je af, alles doet pijn.
De zin in leuke dingen is weg en de vraag “waarom ik” komt steeds weer naar boven.
Na een paar dagen kom je weer met beide voeten op de grond en komen de vragen, het gaat nu echt tot je doordringen wat het voor jou en je toekomst gaat betekenen.
 
Een operatie, chemokuur, hormoonbehandeling en/of bestraling behoren allemaal tot de mogelijkheden. Je gaat stap voor stap het traject in. Echter, deze stappen gaan zo snel, je vervalt weer in een soort roes. Je hele leven draait op dit moment op de afspraken van artsen in het ziekenhuis.

DE DIAGNOSE KANKER

Je bent moe, zowel lichamelijk als geestelijk, en je wil nog maar één ding, zo snel mogelijk van de tumor af. Dag in dag uit leef je met de gedachte dat er iets in je lichaam zit wat er absoluut niet thuis hoort. Op welke manier dan ook … het moet er zo snel mogelijk uit!
Alle aandacht is gericht op de ziekte en niet meer op jouw zelf, als mens. Een aanraking is vaak alleen nog maar vanuit medisch handelen, de onderzoeken.
 
Spanning en stress overheersen. Een beetje ontspanning ondersteunt het herstelproces van het lichaam. Maar hoe kan je je ontspannen, je hele leven draait om de tumor.
 
Massage kan hierin een waardevolle bijdrage leveren. Je hoeft zelf even niets te doen.
Een andere vorm van aanraking, een aanraking met liefdevolle aandacht. Dit kan ontspanning, troost en/of rust geven.
 
Een massage kan er tevens voor zorgen dat de afvalstoffen beter en/of sneller kunnen worden afgevoerd.
 
Massagepraktijk Tinja biedt de mogelijkheid om je lekker te laten relaxen, ik bied een luisterend oor en geeft je ontspanning in de vorm van een rustige massage.
 
Uiteraard kan de massage ook bij jou thuis gegeven worden.
 
Maak snel een afspraak en laat je een keer even lekker verwennen.

 

Bovenstaand verhaal heeft zich in het voorjaar van 2013 afgespeeld. Heel dichtbij ... het is Martin overkomen (mijn geweldige echtgenoot). De tumor is geheel verwijderd en tot nu toe alles goed onder controle. Regelmatig een massage heeft zijn lichaam en geest goed gedaan. En ondanks alles onze positieve instelling, hoe moeilijk dit vaak ook is, steun van en aan elkaar en door vele uit onze direct omgeving. Het is allemaal zo belangrijk in het herstelproces ...

 

bottom of page