top of page
Fibromyalgie en massage 2.jpg

De Fibromassage is een speciale massage bedoeld voor mensen met Fibromyalgie om pijnklachten te verlichten of om slapeloosheid te bestrijden. De Fibromassage kun je niet zien als een ontspanningsmassage. Het is namelijk een therapeutische massagevorm.

Om deze reden zal tijdens de eerste afspraak een vragenlijst worden doorgenomen om samen tot een goed behandelplan te komen. De frequentie van de massage zal verschillen per persoon. Iedere behandeling hebben we een klein evaluatiegesprek, hoe is de vorige keer ervaren, wat zijn de effecten geweest, hoe gaan we verder.

 
Het is belangrijk te weten dat het tijd nodig heeft voordat de Fibromassage effectief gaat worden. Zoals je weet heb je soms hele goede dagen en soms ook hele slechte dagen. Zo werkt het ook met de Fibromassage, soms heeft een behandeling heel veel effect, maar de andere keer kan de behandeling juist weer meer napijn veroorzaken de dag erna. Op deze momenten is het belangrijk toch door te blijven zetten. Uiteindelijk gaat de massage op langere termijn de klachten verlichten en ga je je fitter voelen.

Omdat een behandeling zeer intensief kan zijn duurt deze circa 20-25 minuten.

FIBROMYALGIE
EN MASSAGE

bottom of page