top of page
Joey.jpg

Snoezelen kan ontspanning brengen aan zowel baby’s, peuters, kleuters, mensen met een beperking en aan ouderen met dementie.

Door daar massage aan toe te voegen kan het voor alle bijzondere mensen gebruikt worden, alleen al door de één op één aandacht.

 

Snoezelmassage: omdat iedereen speciaal is

Deze massage is bedoeld om door middel van prikkeling van de zintuigen de cliënt een moment van rust en ontspanning te bieden. 

Door ervaring is gebleken dat iemand, met bijvoorbeeld slaap problemen, door een speciaal ontwikkelde massage in een ruimte ingericht met snoezelmaterialen zo ontspannen kan worden dat het slapen veel minder problemen geeft. 

Ouders/verzorgers en groepsleiding merken dat snoezelmassage een positief effect heeft op bijzondere mensen: ze zijn meer ontspannen, kunnen zich beter concentreren, maken meer contact en het gedrag wordt positiever ervaren.

 

Ieder mens is bijzonder, daarom bestaat er geen standaard massage. Ik werk vanuit mijn gevoel, kijk naar de mensen en pas daar de massage op aan.

Deze massages zijn uiteraard altijd op locatie en in overleg met mij, de cliënt, ouders, verzorgers en medewerkers.

SNOEZELMASSAGE

Richtlijnen voor de massage: 

• De massage wordt gegeven in een prikkelarme omgeving waar de cliënt zich veilig en vertrouwt voelt. Bijv. in de slaapkamer/woonruimte van de cliënt of de locatie waar de cliënt zijn dagbesteding    heeft. 

• De cliënt wordt gemasseerd in een houding waarin hij/zij zich het beste kan ontspannen, bijv. in een relaxfauteuil, op de massagetafel, in bed of in de rolstoel.

• Om de zintuigen extra te prikkelen maak ik bijv. gebruik van aromatherapie, ontspannende muziek en zachte materialen om mee te masseren. 

• Het tempo van de massage is heel langzaam. Hierdoor wordt de cliënt zich meer bewust van het eigen lichaam, wat bijdraagt aan de ontspanning.  

• Tijdens de massage zal er veel aandacht zijn voor afleidende prikkels. Samen met de verzorger zal gekeken worden hoe we die zoveel mogelijk kunnen beperken.

• De massageduur varieert, we gaan hierbij uit van een half uur tot een uur afhankelijk van de spanningsboog van de cliënt. 

 

De prijzen van deze massages zijn afhankelijk van de aard en duur van de behandeling. Op aanvraag maak ik graag een passende en vrijblijvende offerte.

bottom of page