top of page

Een therapeutische massage heeft als doel te ondersteunen bij het normaliseren van lichaamsfuncties, stress en spanning te verminderen en werking van zenuwen en bloedtoevoer in het lichaam te verbeteren.

 

Wanneer een therapeutische massage 

Aangezien een therapeutische massage meestal gericht is op meerdere lichaamsniveaus kan het helpen bij heel veel klachten en ziektes.

Hierbij kun je denken aan:

  • rug- en nekpijn

  • schouderklachten

  • hoofdpijn, migraine

  • stress, spanningsklachten

  • vermoeidheidsklachten

  • chronische klachten (bijv. reuma, fibromyalgie, sarcoïdose)

  • kanker (ongeacht in welke fase)

  • etc.

Therapeutische massage

De massage
Een therapeutische massage geneest niet, maar heeft een ondersteunende werking. Het verlicht de klachten en de pijn, waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Verder werkt de therapeutische massage ook echt therapeutisch. Zo zorgt een regelmatige massage ervoor dat je meer inzicht krijgt in je eigen functioneren en in jezelf. Hierdoor kan je weer beter omgaan met tegenslagen.

Ik maak gebruik van een combinatie van diverse massagevormen, maar als je zelf een voorkeur hebt voor één bepaalde soort massage geef dat dan direct aan zodat ik hier rekening mee kan houden.

 

De eerste afspraak
Voorafgaand aan de eerste massage wordt een intakegesprek gehouden.
Ik wil graag weten wat de reden is van je komst, je eventuele klachten en verwachtingen. Verder zal ik informeren naar je leefwijze op het gebied van voeding, slapen en beweging. Zijn er medische klachten, ben je onder behandeling bij een arts/specialist, gebruik je medicijnen en zo ja waarvoor.
Ik stel geen medische diagnose. Het kan wel zo zijn dat ik tijdens het gesprek of behandeling iets tegen kom waardoor ik je zal adviseren contact op te nemen met je huisarts.

Na het gesprek gaan we een behandelplan opstellen. Ik spreek bewust van "we", aangezien het altijd om een samenwerking gaat tussen jou en mij. Ik wil dat je actief betrokken bent bij je eigen herstelproces.

De eerste massage is meer een algemene massage, een soort kennismaking.
De volgende massages zullen gebeuren aan de hand van ons samengesteld behandelingsplan. We bespreken voor elke massage de verandering(en) die je hebt opgemerkt na de vorige behandeling. Eventueel kunnen we het plan aanpassen.

Voor alle massages geldt dat je je onderkleding aanhoudt op de massagetafel.
Onbehandelde lichaamsdelen zullen met een handdoek worden afgedekt om afkoeling van spieren te voorkomen. Er zijn schone handdoeken in de praktijk aanwezig, die na elke behandeling gewassen worden. Je mag ook je eigen badlaken meenemen als je dat wilt.
De massage wordt op de blote huid gegeven. Hou er rekening mee dat ondergoed wat je aanhoudt eventueel vettig kan worden van de olie.
Voor elke massage wordt er uitsluitend kwalitatieve massageoliën gebruikt.

 

Meer informatie
Wil je weten of een therapeutische massage iets voor jou kan betekenen? Mail je vraag naar info@tinja.nl of bel me mobiel op 06-40675491.
Maar je kan natuurlijk ook gelijk een afspraak maken (dit kan telefonisch en via de mail).

bottom of page