top of page
Cirkels om en om  onderzijde 1.jpg

Bij deze therapie kunnen door druk en warmte toe te voeren de blokkades die zich in het lichaam bevinden worden opgeheven. Alle organen en weefsels hebben namelijk een reflexie met de voeten, want daar lopen de uiteinden van de zenuwen naar toe.

Wanneer er zich een storing bevindt in het lichaam, zal dit tijdens de behandeling goed merkbaar zijn door het optreden van pijn, kriebels, jeuk en transpiratie. De plaats waar dit gebeurd geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet naar behoren functioneert.

Een voetreflex behandeling brengt weer beweging in levensprocessen die zich hebben vastgezet. Wanneer deze blokkades zijn opgeheven zal het lichaam weer in staat zijn zichzelf te genezen. Een voetreflexzone behandeling geneest dus niet maar ondersteunt en bevordert enkel het genezingsproces.
 
De voeten als signaalpunt van het lichaam
Wanneer er iets niet in orde is met het lichaam of een orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert, dan komt dit tot uiting in de voeten. De plaats in de voet die communiceert met het niet goed functioneerde onderdeel van het lichaam zal pijnlijk worden. Deze pijn ontstaat doordat de energie doorstroming wordt geblokkeerd. Hierdoor zullen bloed en lymfevocht minder stromen en kunnen afvalstoffen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen minder worden aangevoerd. Dit proces blijft zich naarmate de klachten aannemen verder versterken. Tijdens de voetreflexzone therapie worden de afvalstoffen verwijderd en afgevoerd en kan de energie weer verder stromen.

VOETREFLEXZONE THERAPIE

De techniek van voetreflex therapie
Bij de voetreflexzone behandeling worden de zones op en onder de voet behandeld die communiceren met de lichaamsonderdelen die niet naar behoren functioneren. Alle klachten zijn behandelbaar met een voetreflexzone behandeling. Door het behandelen van deze punten worden de zenuwuiteinden weer schoongemaakt en vrij gemaakt voor nieuwe energietoevoer naar de organen, wat voor herstel zullen zorgen. Tevens kun je een bepaald orgaan stimuleren of kalmeren. De behandeling bevordert de doorbloeding van de voet en het onderbeen en vermindert de pijn. 

Aangeraden wordt om na de behandeling veel thee of water te drinken. Gebruik van alcohol wordt afgeraden in verband met mogelijk heftige emotionele reacties. Alcohol zou dit enkel versterken en dat kan een zeer onprettige uitwerking hebben.
 
Voor wie is voetreflexzone therapie geschikt?
Het is vooral geschikt voor iedereen die lichamelijke klachten heeft die zijn ontstaan door overbelasting van een bepaald lichaamsdeel of door overmatige stress. Denk hierbij aan bijvoorbeeld maag- en darmklachten, spanningshoofdpijn, nek- en rugklachten en andere psychosomatische klachten. Bij chronische pijnklachten kan een voetreflex behandeling een ontspannende en verlichtende werking hebben.

Ook nervositeitsklachten als onrust, slapeloosheid en opgejaagde gevoelens kunnen door de ontspannende werking van de behandeling worden verminderd.

Voor welke specifieke klachten kan voetreflexzone therapie uitkomst bieden?
Het wordt onder andere toegepast bij bijvoorbeeld:
- stress
- hoofdpijn of migraine
- nek-, schouder- en rugklachten
- spierpijn
- depressiviteit
- gewrichtsklachten
- spierpijn
- maag- en darmklachten
- eczeem
- luchtwegproblemen
- chronische spier- en gewrichtsklachten
- overgangsklachten
- rsi klachten
- verstuikingen en verzwikkingen
- te hoge of te lage bloeddruk
 
Bijverschijnselen tijdens een voetreflexzone behandeling
Omdat een behandeling nogal veel invloed heeft op het lichaam, komt het soms voor, dat afhankelijk van de persoon, er bijverschijnselen optreden, bijvoorbeeld:
- Overmatige transpiratie
- Temperatuurwisselingen
- Prikkels en kriebels
- Slaperigheid
- Hevige emotionaliteit
 
Bijverschijnselen na een voetreflexzone behandeling
Bijverschijnselen die kunnen optreden vlak na de behandeling kunnen zijn:
- Duizeligheid
- Zweverig gevoel
- Zeer positieve emoties zoals zeer blij zijn
- Energiek gevoel
- Loomheid

Vaak komt het ook voor dat na enige tijd na de behandeling men merkt dat de afvalstoffen loskomen. Dit is onder andere merkbaar door meer uitscheiding van allerlei stoffen en transpiratie. Ook komt het voor dat oude kwalen tijdelijk even terugkomen maar daarna weer verdwijnen. Hoe dan ook, het is altijd goed. Dit wil namelijk zeggen dat de energiedoorstroming weer in gang is gezet en ieder mens reageert hier op zijn eigen manier op.

bottom of page